Dagje Doesburg en Mosterdmuseum

Het verstilde oude Hanzestadje Doesburg aan de IJssel herbergt binnen zijn veste een uniek fabriekje, tevens museum. In 1974 is het oude fabriekje uitgebreid tot een werkend museum. Van diverse verdwenen mosterdfabriekjes kunt U de oude molens met bijbehorende apparatuur bedrijfsklaar bezichtigen. Tevens kunt U zien, hoe nu nog de ouderwetse “boeren” mosterd wordt gemaakt.

Het afvullen in potjes wordt nog met oude afvulapparaten gedaan. Ook wordt U verteld hoe vroeger thuis mosterd werd gemaakt en waarom er zoveel mosterd werd gegeten. Zeker is dat U met veel smakelijke ideeen naar huis gaat, terwijl U bovendien kennis hebt gemaakt met een typisch Oudhollands ambacht.

Historie Reeds in 1457 werd er in Doesburg mosterd gemaakt, zo blijkt uit het toenmalige register voor boetstraffelijke zaken. De oudste aantekening over de huidige mosterdfabriek stamt uit 1806.

In het oudste Doesburgse patentenregister staat Jacobus Egelbertus Jacobs als “Mosterdfabrijkeur” vermeld. Hij was winkelier en kuiper in de kerkstraat en maakte met een handmolen mosterd.

Datum: In overleg

Begintijd: 11.00 uur

Eindtijd: 18.00 uur

Prijs: op aanvraag

Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, lunchbox, toegang tot het museum, vrije tijd in Doesburg.

Optie’s: Catering, lunchbox, driegangen diner. U heeft al een driegangen diner vanaf 15,00 p/p.

Overige informatie: Minimum aantal deelnemers is 50 personen. U betaalt bij ons geen reserveringskosten.

Tel: 06-53228622

ma t/m za: 08.00 - 17.00 uur

         

Ter info:

Vanaf heden zijn wij mobiel onder het nieuwe bovenstaande nummer te bereiken.